Замазки

Всеки може да излива или поне да участва в изливането на бетонна плоча, стига да има здрави мускули или да разполага с малка бетонобъркачка. Колкото и старателно да се подравнява бетонната повърхност, след като циментовото мляко „дръпне“ и бетонът се втвърди, винаги се оказва, че повърхността не е достатъчно равна, нито гладка за директно полагане на по-капризни меки подови настилки, или пък на твърди настилки – различни видове масивни или ламинатни паркети. Облицовъчните подови керамични или други плочки също се полагат много по-бързо, лесно и качествено, когато повърхността под тях е напълно равна.
Ето защо последващата операция по правило е правене на изравняваща циментова замазка. Това обаче съвсем не е лесно, изисква немалко опит, старание и продължително клечане в неудобна поза. Правенето на класическите циментови замазки има и друго неудобство. Когато бетонът на плочата е напълно втвърден, полаганата върху нея замазка трябва да има поне 20 mm дебелина, за да не се напука и отлепи от основата. Това може успешно да се избегне, стига циментовият разтвор да се приготви с полипропиленови или метални фибри Fiebermesh.
Най-доброто и съвременно решение обаче са готовите, т.нар. „саморазливни“ замазки. С тях с лекота може да се получат напълно равни и гладки повърхностни покрития – предпоставка за качественото полагане на връхната декоративна настилка над тях. Един от водещите световни производители на продукти на строителната химия – концернът Henkel, предлага широка гама от материали за саморазливни замазки с дебелина от 0 до 30 mm в покрити помещения или на открито. Най-общо казано, работата протича така: сухата смес се разбърква с вода, излива се върху желаната площ, грубо се разнася и разстила и … готово. След няколко часа замазката е станала толкова твърда, че върху нея може да се стъпва.
В същата група влизат и материали, предназначени за ремонтиране на малки участъци от бетонни покрития: обрушени ръбове на стъпала, запълване на неравности или дупки в бетона. В зависимост от приложението и използвания продукт, както и от дебелината на нанесения пласт най-често след около 45 min върху ремонтираната повърхност вече може да се стъпва.
За да се осигури добро сцепление със замазката, основата трябва да се грундира с дълбочинния, несъдържащ разтворители грунд Ceresit.
По-надолу ви представяме основните за изравняващи подови замазки материали на Ceresit, с които всеки може без особени затруднения да се изяви като отличен професионалист

ЗАМАЗКИ – цени

до 300/кв.м.

над 300/кв.м.

над 500/кв.м.

Замазка до 0,04м.

11 лв./кв.м.

10 лв./кв.м.

9 лв./кв.м.

Замазка до 0,04м. – армирана

13 лв./кв.м.

12 лв./кв.м.

11 лв./кв.м.

Замазка до 0,04м. – армирана с топлоизолация

22 лв./кв.м.

21 лв./кв.м.

20 лв./кв.м.

Пълнеж замазка над 0,04м. за всеки 1 см.

1.2 лв./кв.м.

1.1 лв./кв.м.

1 лв./кв.м.

Замазка армирана за пояси

25 лв./м.

24 лв./м.

22 лв./м.

Обръщане на стъпала със замазка до 1.10м.

20 лв./бр.

17 лв./бр.

15 лв./бр.

Обръщане на стъпала със замазка над 1.10м.

20 лв./м.

17 лв./м.

15 лв./м.

Обръщане на вити стъпала със замазка до 1.10м.

29 лв./бр.

27 лв./бр.

25 лв./бр.

Обръщане на вити стъпала със замазка над 1.10м.

29 лв./м.

27 лв./м.

25 лв./м.

Поправка/запълване/възстановяване на канали за инсталации

4 лв./м.

лв./м.

лв./м.

Поправка/запълване/възстановяване на дупки

7 лв./бр.

лв./бр.

лв./бр.

Поправка/запълване/възстановяване на повредени участъци

25 лв./м2

лв./м2

лв./м2

Call Now Button